Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torsåkers IF fixade både målfyrverkeri och uppflyttningsfest

/

Äntligen!
På söndagskvällen firades det rejält på Gästis sedan Torsåkers IF återigen tagit klivet upp i fyran efter seriesegern i femman.

Annons

Festen tog sin början genom ett målkalas på Nynäs när Torsåker besegrade GGIK med 10–0 och slutade inte förrän alla var slutfestade klockan sex på måndagsmorgonen.

Det var en glädje utan dess like som exploderade under söndagens match. 150 tillresta supportrar med supporterklubben Green Farmers i spetsen firade på Nynäs långt innan matchens slut.

Det var ingen dålig match från Torsåkers sida som fick avsluta säsongen, utan med tio mål mot noll krossade de GGIK. Guldhattarna åkte på och tillsammans med deras trogna supportrar hurrades det så att nog hördes ända till Torsåker. Men det väntades ännu mer hemma i byn. Gästgivaregården bjöd på festmåltid och blixtinhyrd trubadur för att fira Torsåkers stolthet.

Det var gränslös glädje från, inte bara ett fotbollslag som inte varit så högt uppe sen 1998 utan också, en hel by där fotbollen spelar en central roll. Egna ungdomar som etablerat sig som A-lagsspelare och spelare som aldrig har burit några andra än Torsåkers färger.

– Helt overklig respons, men det är så det är här, mår föreningen bra, då mår bygden bra, säger en av tränarna Johan Österlund.

Jublen från de tio målen som separerade Torsåker från tvåan i tabellen kommer att eka länge och betydelsen kommer det ta länge innan det sagts tillräckligt med ord om. …

– Vi sa innan säsongen att vi ville upp, att vi skulle ta oss upp. Men att faktiskt göra det trots vissa dippar under säsongen, det går inte att förklara, säger Österlund.

Mer läsning

Annons