Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotboll/Herrsexan

Annons

Storvik–Årsunda 2 0–8 (0–4)

Målen: Emil Hodin 4, Albin Bjelkendal Haaranen, Markus Larsson, Mikael Mannkvist och Viktor Näslund.

Domare: Christer Sterner.

Bäst i Storvik: Ingen uppgift.

Bäst i Årsunda: Albin Björkendal samt mittbackarna Andreas Lekberg och Marcus Larsson.

I korthet: Det blev en mycket blöt tillställning med till slut en rätt lerig plan. Svårspelat naturligtvis och vi hoppas planen repar sig. Årsunda var tämligen överlägset och hade mycket boll och skapade massor med chanser.

– Vi hade bra kontroll och spelarna ska ha beröm för inställningen trots att det drog iväg målmässigt och trots vädret, menade Mattias Gärdh, tränare i Årsunda.

Hemmalaget hade inte många chanser men vid de tillfällen då de stack upp så var mittbackslåset med Andreas Lekberg och Marcus Larsson lugna och stabila så det blev aldrig farligt.

– Kul att det fungerade så bra. Det är första gången som vi kunnat spela med det här mittbacksparet på grund av skador. Det kändes väldigt tryggt och bådar gott inför fortsättningen, avslutade Mattias.

Hofors 2–Gefle Legend 0–4 (0–3)

Målen: Robel Bereket 2, Hamid Mosavi och Abdi Nur.

Domare: Mattias Löfstrand.

Bäst i Hofors: Lamin Sanyang, Mei Mei Soe och Joseph Nuwagaba.

Bäst i Gävle Legend: Fredrik Maytham i målet och Twana Hamad.

I korthet: Hofors gjorde en bra match trots förlust med klara 0–4. Gävle Legend Club är ett riktigt bra lag och i dag kanske man får för god utdelning på sina chanser för Hofors hade flera riktigt bra chanser men var lite ineffektiva. Även om Gävle Legend har koll på matchen så rullade Hofors boll och skapade en hel del.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons