Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djuprengörande

/

Jag börjar med att skära itu en avokado, och bävar lite inför att ta ut kärnan, det har jag alltid haft svårt för. Men den lossnar av sig själv, och jag är nöjd.

Annons

Jag tar en sked och tar ut innehållet i båda halvorna, och mosar det med en gaffel. Det blir kanske fem stora bitar istället för två, så jag använder händerna.
En halv matsked vetekli, och en tesked flingsalt och jag rör och rör för att få en bra konsistens på det gröna jag har framför mig. Det vill sig inte, så jag har i en skvätt naturell yoghurt för att få det lite
blötare. Det ser ut som guacamole.

Jag börjar lägga det på ansiktet, men de stora avokadobitarna ramlar bara av. Jag funderar en stund på att jag kanske skulle använt en mixer för att göra det till en mer jämn pasta, men jag fortsätter ändå. Det tar ett tag, och så fort jag rör på mig ramlar klumpar av avokado ner i handfatet. Ska det vara så här?
Efter många om och men inser jag att jag måste massera in det i ansiktet, och det fungerar till slut.

Det ser inte vackert ut, och jag får lite dåligt samvete för att det finns svältande barn i Afrika och här står jag med en massa guacamole i ansiktet. Men vad gör man inte för att bli snygg?

Tjugo minuter senare sköljer jag av masken, och det tar ett tag att få bort allting, men när det försvunnit känns ansiktet väldigt fräscht och rent.

Mer läsning

Annons