Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DM Mode andra butiken som lämnar Nian

DM Mode blir den andra butiken som överger Nian på grund av fastighetsägarens krav på kraftigt höjda hyror.


– Det blir en helt orimlig hyresnivå för oss. Vi letar andra lokaler, säger ägaren Henrik Anvemyr

Arbetarbladet berättade i veckan om tvisten om hyrorna i Nian. Nordic Retail Fund, fastighetsägare sedan förra året, har begärt hyreshöjningar med mellan 30 och 70 procent från butikerna. Tio av dem har vänt sig till hyresnämnen för att få ner höjningarna.

Väskbutiken Allegro har redan tidigare förklarat att man inte klarar hyresnivån, och bestämt sig för att stänga butiken. Och på fredagen informerade Henrik Anvemyr personalen i DM Mode att hans butik kommer att flytta ut ur Nian så snart han hittat andra lämpliga lokaler.

DM Mode har funnits i Nian i åtta år, varav fem i de nuvarande lokalerna i gatuplanet.

För DM Modes del är kravet på hyreshöjning drygt 50 procent, från en årshyra på 1,3 miljoner till över 2 miljoner.

– Det blir en omöjlig nivå. Jag uppfattar det som att de inte vill ha oss kvar, de söker nog lite fräsigare verksamhet än en klädbutik för damer, tror Henrik Avenmyr.

Han hänvisar till förhållandena i Västerås där han också har en DM Mode-butik.

– Där har det varit en väldig debatt om hur samma fastighetsägare har behandlat hyresgäster man inte vill ha kvar. Nu verkar de göra lika här i Gävle, säger han.

Henrik Anvemyr har nyligen sålt butikerna i Falun och Sandviken. Kvar blir butikerna i Valbo och Gävle.

Hur länge DM Mode blir kvar i Nian kan han inte säga.

– Det beror på hur fort vi hittar nya, lämpliga lokaler. Vi har börjat leta, men det kan hända att det blir en lång process, säger han.