Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Doctrina Gymnasiet får inte starta i Gävle

Doctrina Gymnasiet får inte tillstånd att starta i Gävle. Skolinspektionen avslår ansökan därför att bolaget inte bedöms ha rätt förutsättningar att driva skolverksamhet, bland annat har företaget betalningsanmärkningar och struntar i att betala arbets
-
givaravgift.

Doctrina Gymnasiet AB är en av flera gymnasiefriskolor som har ansökt om att få starta i Gävle till hösten 2009.

Doctrina har ansökt om att få starta sex olika utbildningar, bland annat ett byggprogram men Skolinspektionen bedömer att företaget inte uppfyller kraven för att få starta en ny skola.

Det finns flera skäl till Skolinspektionens beslut. Ansökan innehåller en rad brister och saknar underskrift av behörig firmatecknare.

Företaget kan inte redogöra för tillgången av lämpliga lokaler, att lärarna har rätt kompetens eller att utbildningarna motsvarar de kunskaper som gymnasieskolan ska förmedla.

Skolinspektionen tror inte heller att den redovisade elevprognosen kan garantera en varaktig och stabil verksamhet.

Trots att Doctrina drivit en gymnasieskola i Uppsala sedan maj 2008, är huvudmannen inte registrerad för arbetsgivaravgift och det har bekräftats av Skatteverket.

Om personalen inte är anställd av huvudmannen innebär det att bolaget inte längre har rätt till bidrag för skolan i Uppsala.

Vidare har Doctrina Gymnasiet i Uppsala AB betalningsanmärkningar och vid en kreditupplysning, som Skolinspektionen låtit göra, har det framkommit att en styrelsemedlem har betalningsanmärkning, konkursansökan och skuldsaldo hos kronofogdemyndigheten och att utmätning har gjorts.

Skolinspektionen har gjort en samlad bedömning och avslår ansökan. Beslutet kan överklagas till länsrätten