Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbete med människor passar en social person

Lars Dahl, Stockholm, har avlidit i en ålder av 74 år.

Annons

och flyttade tidigt till Krylbo med familjen där hans far Holger fick arbete som lokförare. Hans barndom var mycket aktiv med olika påhitt som exempelvis jumping på isflaken i Avestaforsen, till mamma Nannys stora förtvivlan.
När han var tolv år bosatte sig familjen i Gävle. Där tog han sedermera sin realexamen via Hermods kvällskurser. Efter militärtjänsten på I 14 i Gävle fick han sin första anställning på Systembolaget, som han kom att vara trogen i cirka 30 år.
Han arbetade bland annat som butikschef i ett flertal butiker i Stockholm, dit han flyttade 1959 med sin dåvarande hustru Ulla. De gifte sig 1955 och fick sin första son Tony samma år. 1964 föddes dottern Monica och 1971 kom Marcus till världen. 1974 skiljde han sig från sin Ulla.


krävde att han var borta från familjen sex dagar i veckan och ofta blev det långa dagar. På sin lediga dag, söndagen, gick han gärna till Kungsträdgården med barnen och tittade på underhållning på scenen. Travhästar och Solvalla var ett stort intresse i många år.
Han bytte arbete och började på Postverket där han efter en tid fick ansvar för att planera och engagera ungdomarnas arbete i samband med julpostsorteringen. Han var mycket omtyckt av ungdomarna som han fick kontakt med. Den nu välbekanta "julpåsen" blev till under hans tid.


gick han i förtida pension och blev kvar i Stockholm som han uppskattade mycket. Han bodde då på Söder och Fjällgatan var en välbesökt plats. Han fick fem barnbarn, tre pojkar och två flickor.
Lars var en mycket snäll och social person som tyckte om människor. På grund av en olyckshändelse bodde han sina sista år på Sandstugans sjukhem i Tumba.

Mer läsning

Annons