Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christer Lövensjö har gått ur tiden

/

Den tidigare mångåriga Arbetarbladetmedarbetaren Christer Lövensjö avled på tisdagen efter en kort tids sjukdom, 71 år gammal.

Annons

Christer Lövensjö kom ursprungligen från Linköping och började sin journalistiska bana som frilansfotograf på Östgöta-Correspondenten, då han var mycket fotointresserad.

Journalistyrket tog honom sedan upp till Piteå där han arbetade på tidningen och mötte sin blivande fru Siv. De flyttade sedan till Motala under en tid och kom 1966 till Gävle. Båda makarna började arbeta på Arbetarbladet, Siv som korrekturläsare och Christer till en början som allmänreporter. Christer Lövensjö blev senare kriminalreporter och förblev Arbetarbladet trogen fram till att han 1996 drabbades av en hjärtinfarkt som senare ledde till att han tvingades till en tidig pension. Ett hektiskt tidningsliv fick lämna plats för Christer Lövensjös stora passion: musiken.

– Pappa var en glad människa som levde för sin musik, berättar hans dotter Anna-Carin McManus.

Fiol var hans melodi och han började spela redan som tioåring. Christer Lövensjö var ingen notmänniska men hade ett otroligt gehör. 2007 tilldelades han Gävle Jazzklubbs Åke Lindahlstipendium för sitt mångåriga engagemang inom klubben. Han har under stora delar av sitt liv spelat med olika band och spelade fram till sin död med Gävlebandet Street Swingers.

Efter några år med återkommande hjärtproblem slutade tidigare i år Christer Lövensjös hjärta att slå i Sätratunneln men hans liv räddades av en förbipasserande sjuksköterska.

– Pappa var som en katt med nio liv, han har haft stora fel men överlevt, säger Anna-Carin McManus.

För en vecka sedan drabbades Christer Lövensjö av lunginflammation och vid lunchtid på tisdagen tog sjukdomen hans liv. Efter sig lämnar han tre barn med familjer.

Mer läsning

Annons