Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karl-Evert var en riktig klippare

/

Annons

Frisören och glädjespridaren Karl-Evert Karlsson har efter en kort tids sjukdom avlidit. De närmast anhöriga är hans syster, en sonhustru och fyra barnbarn.

Vid sidan av hemmet i Sandviken var stugan i Dalarna den fasta punkten. I slutet på 1950-talet köpte Karl-Evert och hans hustru Solveig sin sommarstuga på Brattberget i Svärdsjö. Ett ställe som han älskat och vårdat ömt. Han ansade sin gräsmatta lika omsorgsfullt som sina kunder.

Vid 74 års ålder tyckte Karl-Evert det var dags att gå i pension. Han sålde sin frisersalong. Det var ett stort steg. Karl-Evert älskade inte bara sitt yrke, han älskade också sina kunder.

Vi som haft glädjen att ha honom kring oss i Brattberget, vi vet. Det har varit många tillfällen till både fest och skratt med vänner och grannar.

Han fick också vara sin sista sommar i stugan och han hann också med att kratta höstens löv.

En varm lördagseftermiddag nu på sensommaren när vi som vanligt drack kaffe med dopp och lite starkt på hans veranda sa Karl-Evert: ”nu mår man bra!”. Det är så vi minns vår kompis och morbror. Det blir tomt på Brattberget utan Karlsson. Han lämnar ett stort tomrum efter sig.

Agneta Östberg Forsell

Lars Forsell

Mer läsning

Annons