Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kent missade sällan konserter med boogie blues

Kent "Groven" Berglind, Sandviken, avled 14 maj, 51 år gammal.

Annons

Musik var ett av hans stora intressen och han spelade framgångsrikt elgitarr och bas med bland andra Southern Comfort, The Steamin Åke and the sweet Burritos. Den musikstil han uppskattade i främsta rummet var boogie blues och han missade ytterst sällan konserter med den musiken på programmet.

Kent hann också med att bilda bluesklubben Riffraff tillsammans med Göran Zackrisson.
Den store idolen var den stilbildande gitarrvirtuosen Jimi Hendrix och favoritlåten "Hey Joe".
Sandvikens musikikon Ingemar Dunker, som känt Kent hela livet, tillägnar minnet av honom Smedsgårds Blues 2010. Tala om kamrat, kamratskap och genuin musikvän.

I bildandet av bilklubben Firewheels var Kent en av de drivande krafterna. Han vurmade för gamla amerikanska bilar och ägde själv en 1960-tals Buick. Hans drömbil var en Cheva Impala 1965/66. Ingen tillfällighet att Kent vid anställnigen i byggföretaget Lönn & Söner rattade en pick-up med flak och V8-motor. Just det med V8:an var den verkliga finessen förstås.

Vid begravningsakten i Fridens kapell visade så många anhöriga och vänner sin uppskattning av Kent att extra stolar måste sättas in för att ge plats åt alla. Utanför kapellet parkerade ett stort antal gamla amerikanare och motorcyklar. En värdig och stilenlig inramning för att ta farväl av Kent Berglind. Jag är övertygad om att Kent själv skulle ha gillat den högt.

I och med förlusten av Kent Berglind har vi som stod honom nära mistat en god människa och vän.
Vi ser nu tillbaka med tacksamhet på alla fina minnen Kent lämnar efter sig. Ingen kunde som han, alltid med glimten i ögat, berätta om intressanta händelser han varit med om.
Kent Berglinds stund på jorden blev alltför kort och saknaden känns i detta ögonblick mycket tung. Våra tankar går i denna stund till Kents bror Matts med vännen Eva.

För vännerna genom,
Bengt Hedén

Mer läsning

Annons