Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ove kunde lyssna in hur andra mår

/

Annons

Vi hälsade på Ove och hans fina familj vid kusten, och den vandringen vid havet minns jag särskilt när han njöt av det skira rödlätta himlavalvet över horisonten.

Många minnen är från Glösbotiden och ett av dem är den årliga återvändardagen med uppträdande med olika artister som gjorde att människor kände sig värdefulla och därmed fick en rejäl dos av stabilitet.

Det var helt Oves idé att de som varit i behandling på Glösbo skulle ha mat och underhållning vid sitt årliga återkommande och det gav eko av en fin bild ut i hela Sverige.

Många har Ove att tacka för den fina behandlingsform han byggde upp där och en personal som handplockades för att hjälpa även oss dalkarlar och kullor.

Tiden går fort och det är sextonde året som vi har varit vän med Ove och vi beundrar honom för hans eviga kämpande för att hjälpa andra människor i besvärliga situationer.

Det fina med Ove var att tiden inte spelade någon större roll. Ibland kunde det vara ganska långt mellan mötena, men när vi sågs var det precis som om vi hade träffats i går, så är riktig vänskap.

Ove har gått nu gått ur tiden och saknas för en själslig läggning som är få förunnad: att kunna lyssna in hur andra mår.

Margot och Tomas Holst, Dala-Järna

Mer läsning

Annons