Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per-Olof spred glädje

Annons

Per-Olof Halvarson, Gävle, avled 2 december 84 år gammal. Närmast anhöriga är makan Margot och sonen Per med familj.

I början av januari 2010 hade Arbetarbladet en artikel om hur min morbror Per-Olof Halvarson hjälpte grannar med sin snöslunga. Nu ganska precis två år senare har han lämnat oss alla som fått ynnesten att lära känna honom. Vi kommer att bära honom med oss i våra hjärtan.

Det är som i Arbetarbladets artikel jag kommer att minnas honom. Generös, med en fantastisk humor och en värme som skulle kunna smälta den största snödriva. Det kommer säkert att talas om hans gärning och karriär. Där han började som springpojke på traktens Konsum i Mora Noret, för att sedan jobba sig upp till toppjobb inom Kooperationen. Senast som regionschef på OK och styrelseledamot i Folksam.

Men det är ändå all den glädje han spred som kommer göra honom hågkommen. Den gav honom vänner överallt. Jag minns hur imponerad jag blev som barn, när han tog med mig till Mora-Nisses sportaffär i Mora. Vilket mottagande han fick. Nisse sken som solen, och jag fick min första mora-kniv. Så var det vart man än kom i hans sällskap. Många hejade glatt och han berättade ofta någon rolig historia för att skapa den gemytliga stämning som följde honom vart han gick. Till och med när han hälsade på mig i Skåne dök det upp vänner till honom. Min och mångas värld kommer att kännas kallare utan honom.

Mer läsning

Annons