Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per spred glädje och trygghet

/

Per Backman, Björklinge, som avled 19 juni 34 år gammal.

Annons

Per växte upp i Gryttjom strax utanför Tierp. Efter avslutad skolgång genomförde Per värnplikten som lapplandsjägare vid jägarskolan i Kiruna, för att därefter tjänstgöra som FN-soldat i Makedonien under ett år. Det militära livet intresserade Per och efter avlagd officersexamen i Östersund 2000 fick han anställning som insatsledare vid det som i dag kallas Luftstridsskolan, dåvarande Upplands flygflottilj F16. Här arbetade Per fram till sin bortgång.
Per levde ett väldigt aktivt liv och hans stora intresse för idrott grundlades tidigt. Efter att ha spelat bland annat fotboll och tennis började Per träna karate i tonåren, vilket skulle bli början på en enastående karriär för en av Sveriges bästa knockdownfighters. Per har under åren samlat på sig otaliga meriter från kampsortstävlingar över hela Europa. Hela fem gånger deltog Per i världsmästerskapen för Ashihara Karate, vilket är den karatestil han utövade. Pers bästa resultat var en silvermedalj från år 2000 i Viborg, Danmark, även om Per själv värderade bronsmedaljen från 1998 väldigt högt.
Per var inte bara en skicklig fighter, utan även en mycket omtyckt instruktör och förebild för andra karateutövare. Genom sin drivkraft och positiva anda har han genom åren fått många personer att överträffa sig själva både i tävlingar och på träning. Få människor kunde inspirera och uppmuntra som Per.
Den senaste tiden ägnade sig Per mycket åt klubbverksamhet och grundade bland annat Tierps Ashihara Karate år 2006. På klubben verkade Per som huvudinstruktör och så kallad branch chief. Efter Pers bortgång skapades ett forum till minne av Per på klubbens webbsida och många har i saknaden efter Per lämnat några sista ord.
Vid sidan av sitt engagemang inom karaten spenderade Per tiden med sin familj och han tyckte också väldigt mycket om att resa. Det var även på resande fot som han träffade Nina, som skulle komma att bli hans livskamrat.
Det som upprepar sig när man pratar med människor som kände Per är att han var en oerhört glad och positiv person, han representerade ett lugn och en trygget som spred sig till alla i hans närhet. Ett annat karaktärsdrag hos Per var hans ärlighet och ibland överrumplande förmåga att gå rakt på sak.
Vi vill minnas Per som den sanne fighter och fina människa han verkligen var. En god kamrat och förebild har gått ur tiden.
Närmast anhöriga är sambo, föräldrar, bror och mormor. Per saknas också av ett stort antal vänner, kolleger och bekanta.
Osu sensei, Per!


Annons