Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven-Ivar var en humoristisk människa som gillade att skoja med alla

Annons

Sven-Ivar Berg, Sandviken, har avlidit i en ålder av 80 år. Närmast anhöriga är hustrun Kerstin, dottern Carina från ett tidigare äktenskap, hustruns dotter Gittan samt barnbarn och barnbarnsbarn.
Sven-Ivar har bott hela sitt liv i Sandviken och merparten i det hus hans föräldrar byggde i Barrsätra 1931. Han gick på Murgårdsskolan och tog realexamen i början av 1940-talet och fortsatte sina studier i Stockholm i grafiska branschen.
Sven-Ivar gick i sin fars fotspår inom tryckeribranschen och ägde Tryckeritjänst i Sand- viken. Sedan tog han anställning som arbetsledare på ett tryckeri i Gävle. Den tjänsten innehade han tills han gick i pension.
Vi gifte oss 1975 och var alltså gifta i 33 år. Vi träffades genom sången och musiken, som har inramat hans liv.
Sven-Ivar var en utmärkt bassångare och under många år var han med i Sångarfanan och Sandvikens manskör. Han var även medlem i Sandvikens kyrkokör under flera organister, och i en kvartett som framträdde i kyrkor runtom i trakten.
Han tyckte mycket om både friidrott, fotboll och bandy samt motionerade gärna i yngre dagar. Han läste gärna böcker och löste korsord.
Innan vi skaffade hund reste vi mycket både in- och utrikes. På hösten reste vi gärna till fjällen för att njuta av naturen. Sven-Ivar påtade gärna i trädgården och vi har haft sommarställen vid Lillsjön ett antal år och därefter på Granön.
Han var en väldigt humoristisk människa med riktigt kul humor, som gillade att skoja med människor. Han var mycket hjälpsam och snäll.
Sven-Ivar var en omtänksam make på alla sätt och vis. Jag kommer att sakna honom oerhört.
Kerstin Rydehag-Berg

Mer läsning

Annons