Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sven var en mycket speciell person

/

Sven Aspeby, Sandviken, avled 10 juni, 93 år gammal.

Annons

Vi har känt Sven och hans familj genom släktskap och ingifte i flera decennier. Det har alltid varit en stor glädje att träffa Sven och hans familj; där fanns alltid spännande och intressanta saker att prata om, inte minst reseminnen från när och fjärran. Svens arbete på Sandvik förde honom och familjen ut i stora världen. I såväl Brasilien som södra Afrika hade Sven chefsbefattningar, ett bevis på att han var en duktig och kunnig medarbetare i koncernen. Mycket av det Sven kunde hade han läst sig till själv. Man imponerades av hans allmänkunnande; inom nästan alla områden hade han vetskap och en egen åsikt, följde med i allt som hände och var hela tiden uppdaterad, för att använda ett modernt uttryck.

Svens känsla för hembygden och dess historia var stark, vilket han bland annat visade genom att i många år skriva berättelser från förr i den populära tidningen Hanebo Jul, som nu mist en mycket engagerad medarbetare.

Hälsan och fysiken var något Sven hyllade; han cyklade, gick, sprang och åkte skidor så länge han kunde. Men så hade han också en enastående fysik. Vi spelade golf med Sven ibland, vilket var mycket trevligt, men man fick ligga i för att hänga med!

Man kan beskriva någon lite yvigt som en fin människa, men om det passar på någon, så är det på Sven Aspeby; hans starka karaktär, integritet och vänliga personlighet gjorde honom till en mycket speciell person, som vi minns med stor vördnad och aktning.

Våra deltagande tankar går till Anna-Britta och familjen i deras sorg och saknad.

Stig och Raili Holmström

Linköping

Mer läsning

Annons