Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsolycka i Sandviken

/
  • Det blev snabbt en minnesplats där 21-åringen omkom vid ett träd efter Gävlevägen. Där står nu ett inramat porträtt och mängder av ljus och blommor som sörjande människor hela tiden lägger dit.
  • Här, strax före rondellen till ÖB och Coop Extra i Sandviken, skedde dödsolyckan. 21-åringen kom körande på Gävlevägen från centrum. Hade inte trädet stått i vägen hade bilen fortsatt ner på en gång- och cykelväg.

Den 21-årige Sandvikenbon omkom när han fick sladd och körde in i ett träd.

Under dagen blev trädet en minnesplats dit många kom för att sörja, tända ett ljus och lägga blommor.

Annons

Olyckan rapporterades in till polisen klockan 00.05 natten till onsdagen. Då hade 21-åringen i hög hastighet kört om en bil på Gävlevägen västerut på väg ut ur centrum. Strax före rondellen in mot Västerled fick bilen sladd, åkte över i motsatt körbana och kanade ett hundratal meter på asfalt och gräs innan 21-åringen körde in i en björk strax intill vägtunneln under Gävlevägen.

En lastbil kom i det mötande körfältet och bromsade in när han såg bilen. Tillsammans med bilisten i den omkörda bilen hjälptes de åt att larma polis och ambulans.
21-åringen avled av de skador han ådrog sig vid kollisionen.

Beskedet om dödsolyckan spreds snabbt, framförallt bland Sandviken ungdomar som är aktiva på Facebook, och många begav sig till platsen för att tända ljus och lägga rosor på marken. Mitt bland ljus och röda rosor står ett inramat porträtt av 21-åringen.
21-åringens vänner ordnade en minnesstund på onsdagskvällen, dit många kom för att sörja tillsammans.

Bilen som 21-åringen körde hade han bara haft en kort tid. Den har tagits omhand av polisen för att rent tekniskt gå igenom.
– Vi måste undersöka om det är något fel på bilen som kan ha orsakat olyckan, säger Börje Hjelm, förundersökningsledare vid polisen i Sandviken och betonar att det inte finns någon misstanke om brott.

Annons