Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dom mottv-ligani Hamrångestår fast

Sju personer från Gävle, Hamrånge och Bergby dömdes för häleri efter att ha avslöjats med att förvara tv-apparater för miljonbelopp med syfte att sälja dem.


Två av dem dömdes till fängelse i 1,5 år.


Domen överklagades till hovrätten som nu har beslutat att tingsrättens dom står fast.

I september 2007 kom polisen hälarna på spåren då ligan ertappades med att lasta ut tv-apparater från ett garage.

Sammanlagt fann polisen 174 apparater i männens förvar. En månad tidigare hade platt-tv-apparater för 4,7 miljoner kronor stulits i Malmö och det visade sig att det var dessa som förvarades i männens garage.

Två män i 30-årsåldern dömdes till fängelse i 1,5 år för att ha tagit emot tv-apparaterna och sålt dem vidare.

Domen överklagades till hovrätten. Åklagaren yrkade på att de båda männen skulle dömas för grovt häleri och att fängelsestraffet skulle förlängas medan männen ansåg att straffet skulle kortas eller ersättas med villkorlig dom eller skyddstillsyn.

Åklagaren yrkade även på att en av de andra männen som dömts till villkorlig dom för häleri skulle dömas för grovt brott och till fängelse.

Hovrätten anser inte att brotten kan bedömas som grova och pekar dessutom på att det inte är utrett om brotten kan vara del av en större brottslig verksamhet.

Tingsrättens tidigare dom mot samtliga står därför fast.