Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dopningsåtalad släpptes ur häktet

Den 51-årige Gävlebon som misstänks vara en av huvudpersonerna i Sveriges hittills största dopningshärva har försatts på fri fot.

Tingsrätten gör bedömningen att det inte längre finns skäl att hålla honom kvar i häktet.

Åklagaren Peter Olofsson anser nu att både mannen och hans sambo ska dömas till fängelse i 2–3 år.

I dag avslutades rättegången mot Gävleparet som bland annat misstänks för grovt dopningsbrott.

Mannen har suttit häktad sedan fem månader tillbaka men släpptes efter förhandlingarna. Tingsrätten ansåg inte längre att mannen kunde försvåra utredningen eller att det fanns risk att han skulle fortsätta begå brott.

Peter Olofsson anser att straffvärdet för mannen och kvinnan var för sig är 2–3 år.

– Jag bedömer båda lika.

51-åringen har erkänt innehav av dopningspreparat och att han tidigare sålt för cirka 100 000 kronor. Han står även åtalad för att ha sålt läkemedel och har erkänt försäljning för 1,5 miljoner kronor.

– Men jag påstår att dopningen uppgått till en miljon kronor och läkemedlen till 500 000–600 000 kronor, säger Peter Olofsson.

Att mannen erkänt en högre summa för läkemedlen beror enligt åklagaren på att straffet för det brottet är betydligt lägre.

Dom väntas den 16 januari.