Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drabbade av branden får vänta länge på återflytt

Fortsatt hotellboende, tillfälliga lägenheter eller inhysning hos bekanta.
Det är de alternativ som nu erbjuda de 31 personer som blev bostadslösa vid radhusbranden i Sätra.

Gavlegårdarna samlade på måndagsförmiddagen ihop de hemlösa familjerna för ett informationsmöte där även de berörda försäkringsbolagen medverkade.

Något definitivt besked om när radhuslängan på Blåbärsvägen med de tolv brandskadade lägenheterna blir inflyttningsklar igen kunde bostadsföretaget inte lämna.

– Det kommer att ta lång tid. Men innan polisen häver avspärrningen så att vi kan gå in och göra en byggnadsteknisk bedömning går det bara att spekulera om när hyresgästerna kan återvända, sade Niclas Lind, distriktschef vid Gavlegårdarna, efter mötet.

Varje hyresgäst för nu diskussioner med respektive försäkringsbolag om hur de ska ordna bostadsfrågan i avvaktan på att de kan flytta in på Blåbärsvägen igen.

– Det kan exempelvis handla om att fortsätta bo på hotell, hyra en vakant lägenhet av oss eller bo hos anhöriga, sade Niclas Lind.

De flesta hyresgästerna verkade efter mötet i går vara inne på att återvända till sitt radhus. Några av dem började redan i går planera för en återinflyttningsfest någon gång på höstkanten för att hålla humöret uppe.

– Jag har bott här i över 20 år och jag ska definitivt tillbaka. Det här är mitt hem, sade Lena Hellbom, en av de bostadslösa.