Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatiskt när Järbo tappade poäng

Ett rött kort, två poäng som försvann och tre mål – allt inom loppet av matchens slutminuter.
Publiken bjöds på en högdramatisk avslutning när Järbo och Rengsjö spelade oavgjort.
– Vi ger bort den här matchen fullständigt, säger Järbotränaren Patrik Kihlström.

På ett soldränkt Gullhedens IP kunde bortalaget ta ledningen i den tolfte minuten på en fast situation. Järbo svarade omgående tre minuter senare när Christian Jerner Haarnanen levererade ett litet konststycke, i form av en vacker lobb över målvakten.

Med sitt femmanna-mittfält, och således en man mer på mittfältet, kunde Järbo därefter styra spelet i den första halvleken och tog även ledningen genom Robin Krantz.

– Första halvlek är okej men vi borde nog gjort ytterligare något eller några mål, säger Patrik Kihlström.

I den andra halvleken gick matchen ner i intensitet och spelet jämnade ut sig.

– Vi går ner oss fullständigt i andra, säger Kihlström.

De första 35 minuterna av andra halvleken var relativt händelselösa men under den avslutande delen av matchen var det svårt för publiken att att hänga med i vändningarna.

Dramatiken inleddes med att bortalaget rann igenom Järbos backlinje och placerade in kvitteringen med endast fem minuter kvar av matchen.

När de flesta väntade sig 2–2 som slutresultat klev inhopparen Andreas Nehvonen fram som hjälte med sitt 3–2–mål i den 89:e minuten – trodde alla.

I den 94:a minuten fick nämligen Järbo ett rött kort och stor irritation utbrast. Frustrationen blev dock ännu större när Rengsjö, på den efterföljande frisparken, kunde trycka bollen i mål och därmed slutresultatet, 3–3.

– Just nu är jag bara besviken. Det här duger inte för division tre helt enkelt, säger en besviken Patrik Kihlström. Härnäst väntar derby mot Hofors borta på Stålringen för Järbo.