Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du avgör på söndag

I kyrkovalet är det självklart att det är de andliga ställningstagandena som ligger till grund för beslut, skriver Lena Mulholland, POSK.

Annons

Söndag 20 september 2009 är det kyrkoval. Då avgör du vem/vilka du vill ska ansvara för att kyrkans uppdrag förvaltas på bästa sätt. Kyrkans uppdrag är att visa på Guds kärlek och hur den förändrar människor liv i ord och handling. Det kan ske på många olika sätt, på olika ställen och sammanhang och alltid med människans lika värde och fria vilja framför ögonen. I dagens mångfacetterade samhälle innebär det i första hand att möta och ge svar på de frågor den enskilda människan har. Kyrkans uppdrag är inte att vara en kulturell, nationell eller geografisk sammanslutning vars enda syfte är att behålla gamla värderingar och strukturer. Det finns det andra föreningar eller organisationer för i andra sammanhang.

I våra val till lokala, regionala, nationella och europeiska beslutsfattande organ är partipolitik en självklarhet. I kyrkovalet är det lika självklart att det är de andliga ställningstagandena som ligger till grund för beslut rörande kyrkans verksamhet.

POSK (Partipolitiskt obundna i Svenska Kyrkan) profilerar sig som den nomineringsgrupp som utgår från sitt eget engagemang i kyrkan.

l en oberoende, gränslös och folklig kyrka som är den självklara samlingspunkten i det vardagliga livet likaväl som vid viktiga skeden och skeenden i den enskilda människans och samhällets liv.

l en kyrka som i ord och handling synliggör att Guds kärlek är gränslös och förutsättningslös och erbjuds alla människor!

l en kyrka där medarbetare, ekonomi, byggnader och andra resurser på bästa sätt tas tillvara i verksamheten.

l en kyrka där församlingstillhörigheten inte sätter gränser för att vara med och ta ansvar även om man firar gudstjänst i en annan församling än den man bor i.

kandidat för POSK

Mer läsning

Annons