Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du gjorde mig till aktiv moderat

Annons

Hej Kennet
Dina ”vänliga” rader i ledaren häromdagen får mig givetvis att reagera. Vad gäller Din medverkan att jag började att aktivt engagera mig i politiken kom sig av att Du i löntagarfondssammanhang anklagade mig för att som aktiv moderat agera ”bakom ryggen” på SIF-styrelsen i Korsnäs. I själva verket var det snarare tvärtom. Jag och en annan person inom Korsnäs begärde att styrelsen skulle kalla till ett medlemsmöte för att diskutera frågan i demokratisk ordning. Kort sagt, Din åsikt att jag var aktiv moderat gjorde att jag gärna ville uppfylla Din syn på mig. – jag blev med andra ord aktiv moderat! TACK
Mina nu drygt 30 år som aktiv politiker i Gävle har gett mig många intressanta upplevelser och jag har alltid försökt att sätta Gävlebornas bästa i främsta rummet. Jag har därför vid många tillfällen gått emot majoriteten i kommunen när det gällt att satsa på – i mitt tycke – alltför dyra lösningar på bl a ett antal lokaler (Gasklockorna, Konserthuset, Fjärran Höjderbadet m fl) eftersom alltför dyra investeringar medför att verksamheterna blivit åsidosatta. Dyra lokaler där det inte finns plats för verksamheter kan inte vara särskilt visionärt. Bättre med bra verksamhet än dyra lokallösningar!! Den principen hade gett Gävleborna betydligt mer att glädja sig åt än byggnader som oftast står tomma!!
Jag vill samtidigt tacka Dig för alla år då vi umgåtts med ömsesidig respekt. Jag har ofta sagt åt mina borgerliga kamrater, att det varit lätt att få framföra sina åsikter i Arbetarbladet – även om åsikterna sällan överensstämt med de politiska ledarna i tidningen.
När vi nu båda drar oss tillbaka önskar jag Dig en lika härlig pensionärstillvaro som jag kommer att ha. Själv kommer jag nu att ägna mig åt det jag tycker är roligt – inga måsten bara det jag själv vill göra.

Hälsningar
Gunilla

Mer läsning

Annons