Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

East Africa sålt - ny restaurang ska öppna

Restaurang East Africa serverade mat från Etiopien och Eritrea till Gävleborna. Nu är restaurangen såld till en annan krögare.
– Det känns tungt, detta var min dröm, säger ägaren Berhane Johannes Theresenay.

Berhane Johannes Theresenay driver sedan flera år tillbaka Time-butiken på Drottninggatan. Efter att ha sparat pengar under lång tid gjorde han slag i saken och förverkligade sin dröm: en östafrikansk restaurang i Gävle på Hattmakargatan, där Lucky Bar förut låg.

För Berhane Johannes Theresenay var det naturligt eftersom han har rötter i både Eritrea där han är född och i Etiopien där han växt upp.

LÄS OCKSÅ: Över 30 grader varmt i affären

Men efter ett år och åtta månader kastar han nu in handduken.

– Min kollega ska flytta till Stockholm och jag kände att det blir för mycket för mig att ha både butiken och restaurangen själv. Jag är aldrig ledig och familjen hade blivit lidande. Jag har till exempel två små barn som jag vill vara med så mycket som möjligt. Men det känns tungt eftersom detta var min dröm, säger han.

Trots att han var medveten om att det skulle bli tufft med en ny krog, satsade han tid, pengar och energi på restaurangen.

– Det är tungt att etablera något nytt i Gävle. Ekonomin gick helt okej, vi var på gång att få snurr, men det tog för mycket tid, säger han.

Nu är fönsterrutorna förtäckta i lokalen på Hattmakargatan men på insidan lyser flitens lampa. En ny restaurang är redan på väg att byggas.

– Det kommer bli en franchisetagare, någon typ av kedja som tar över. Det blir fint tror jag. Men jag får inte säga mer än så just nu, säger Berhane Johannes Theresenay hemlighetsfullt.