Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Edlund den pålitlige

Mål i varje match – Christoffer Edlund följde mallen alltsedan sin comeback.

Med tre mål sköt han ett nytt guld till Sandviken.

Sen var han snabbast av alla upp på segerpodiet.

– Jag ville inte missa det i år, skrattar han.

I fjol var Christoffer Edlund den som dröjde sig kvar längst bland fansen på isen, han ville inte släppa ögonblicket och var sen uppför trappan till podiet vid vip-läktaren. Den här gången knödde han sig nästan fram för att vara snabbt på plats när bucklan skulle delas ut.

– Jag är bara så enormt lycklig och tacksam att jag får vara med om allt det här. Det var inte längesen jag låg i en sjukhussäng, nu står jag här. Det är en fantastisk känsla.

Den brutna fotleden blev inte slutet på hans säsong. Han kämpade sig tillbaka, mot alla odds, och gjorde comeback i början på februari och har sedan dess gjort mål i varenda match – 14 matcher i rad.

Finalen var inget undantag. Edlund krutade in två straffar och ett spelmål, men grämde sig ändå lite, lite...

– Fasen, jag skulle ju gjort ett eller två mål till i andra halvlek så hade vi sluppit spänningen. Men Berggren gjorde bra räddningar också, det får man ändå ge honom.

Finalens tre mål innebär att han nu gjort 38 mål sedan comebacken. Målsinnet var det tydligen aldrig någon fara med.

– Det har gått över förväntan, det måste jag erkänna. Att jag skulle kunna vara med och bidra på det här sättet, med så många mål, det trodde jag aldrig. Möjligen att jag skulle kunna hjälpa till lite defensivt och åka lite skridskor. Men så här? Aldrig.

– Men det är en jätteskillnad nu jämfört med första matchen mot Hammarby när jag kom tillbaka. Nu har jag en helt annan fart under grejorna, och det är ju skönt att se att målsinnet sitter i – trots alla skador. Det var viktigt att jag fick de där fem matcherna innan slutspelet och kom igång igen.

Han gnider sig över handen, och det står klart att även den ömmar en hel del fortfarande. Det var handskadan som först höll honom borta från bandyn i höstas.

– Jag har i princip inte skjutit nånting på träningarna, jag har sparat mig till matcherna. Nu får det bli en period av ordentlig rehab, både av handen och foten så jag blir helt bra igen.

Edlund lutar sig mot väggen i omklädningsrummet och pustar ut. Av lättnad, och återhållsam glädje.

Han har gjort sitt. Han har gjort viktiga mål i en SM-final. Mot alla odds.