Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Effekterna av droger är inte acceptabelt

Annons

Ett ökande antal människor i Sverige mister sina liv, oftast alltför tidigt, direkt kopplat till narkotika eller droger. Det ”mörkertal” på indirekt koppling till droger pekar tyvärr med största sannolikhet inte åt något annat håll. 

Gävle kommun är inget undantag, snarare tvärtom. Vi har en dyster statistik när det gäller detta. Mängder av orsaker kan radas upp. Lättare tillgång till fler varianter, attitydförändringar bland både unga och vuxna, bristande ansvar, knappa resurser och organisationsförändringar hos Polisen. Dessa orsaker kan vi diskutera och debattera om hur mycket som helst, kanske utan att någonsin komma överens om "rätt och fel".

Men om vi lämnar alla orsaker och i stället tittar på effekterna och följderna så kan vi inte acceptera det vi ser. Det vi ser i Gävle kommun till följd av droger är en alltför dyster läsning. För att lyckas ändra på detta måste vi alla vara med i de olika roller vi har som politiker, men också som föräldrar, syskon, kompis eller medmänniska. Man behöver inte skämmas för att man av ren omsorg frågar, informerar sig, pratar om och bryr sig om sina barn, syskon, vänner eller andra.

På grund av den situation som råder kommer vi nu att samla resurser för att göra en förändring, med mål att minska den utveckling av droger i samhället som är i dag och att minska den dödlighet och skadlighet som följer i dess fotspår. Olagligheter får aldrig accepteras, detta gäller narkotika och droger i allra högsta grad. En nollvision är målet när det gäller narkotikakonsumtion i Gävle. Vi behövs alla. Var med oss i denna förändring.

Jan Myléus,

Kommunalråd (KD)

Ewa Marja Andersson,

Ordf. Socialnämnden (M)

Karin Hedberg,

Vice Ordf. Socialnämnden (C)

Daniel Winsjanssen,

Led. Socialnämnden (L)

Kristina Eriksson,

Led. Socialnämnden (KD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel