Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter fängelsestraffet: Flodström vill byta advokat

Han har röstats fram som den brottmålsadvokat som kollegorna själva helst skulle anlita.
Nu vill våldtäktsdömda Gävleåklagaren Sebastian Flodström byta försvarare till Johan Eriksson, känd försvarare av poliser och andra inom rättsväsendet.

I september ska Svea hovrätt ta upp fallet med Gävleåklagaren Sebastian Flodström som nyligen dömdes till 3,5 års fängelse för en rad sexbrott mot unga flickor, däribland två fall av våldtäkt mot barn.

Hans försvarare Per Borgblad har vid upprepade tillfällen uttryckt sitt missnöje med Falu tingsrätts dom.

Men när fallet nu ska tas upp i hovrätten vill Sebastian Flodström att det sker med en helt ny försvarare.

I ett handskrivet brev från häktet i Falun till Svea hovrätt skriver Flodström att hans önskan från första början var att få Johan Eriksson som sin försvarare:

"I samband med frihetsberövandet skulle förhör skyndsamt hållas i först Sandviken och därefter Borlänge och advokat Eriksson kunde på grund av huvudförhandlingar i andra mål inte närvara vid dessa förhör och advokat Borgblad förordnades därför, på min begäran, till offentlig försvarare".

Johan Eriksson är på semester och Arbetarbladet har utan att lyckas försökt nå honom för en kommentar. Men Sebastian Flodström skriver att Eriksson är vidtalad och insatt i målet, och påtalar ivrigt att det är viktigare att han får byta försvarare än att målet avgörs skyndsamt.

Flodström pekar också på det långa straffet och tunga skadeståndet som skäl till att försvararbytet ska beviljas.

Per Borgblad anser inte att det ska betraktas som att Sebastian Flodström är missnöjd med hans insats.

– Jag har pratat med Sebastian och han har förklarat för mig. Han anlitade Johan från början men han hade då inte möjlighet att vara med. Nu vill han ha Johan som han känner väl, säger Per Borgblad.

Johan Eriksson utsågs i en omröstning gjord av branschtidningen Legally yours så sent som i våras för tredje gången i rad till den advokat som flest advokater själva skulle anlita som försvarare i brottmål.

Svea hovrätt hade på tisdagen ännu inte tagit ställning till Sebastian Flodströms begäran.

LÄS OCKSÅ:

Sebastian Flodströms dom ska överklagas

Döms till fängelse för barnvåldtäkter