Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter insamlingssuccén – nu kan skyltarna till Hofors komma att bytas ut

Efter att Hofors blivit känt över hela Sverige för sin rekordinsamling till Musikhjälpen kan kommunen nu få nya infartsskyltar.
"Med kärlek från Hofors" eller "Vi samlade in mest i Sverige" föreslås bli budskapet.

Annons

Initiativet kommer från Entré Hofors vd Kjell Johansson som på lördagen i Med kärlek från Hofors-gruppen på Facebook avslöjade att det redan finns ett förslag på nya skyltar som skulle kunna pryda infarterna till Hofors.

"Jag fick ett korrektur till mitt jobb i fredags på ny undertext till infarts skyltarna. Vill inget annat än att beställa dessa på måndag" skrev Kjell Johansson och lade upp en bild på hur skylten med texten "Vi samlade mest i Sverige! skulle kunna se ut.

Samtidigt manade han på Hoforsborna att skänka ännu lite mer för att man ska kunna behålla förstaplatsen bland de insamlingar som pågår.

LÄS OCKSÅ: Filip och Fredrik hyllar Hofors – "Så jävla fantastiskt"

Men oavsett hur det går med det konstaterar han att det som åstadkommits av initiativtagaren Marita Söderström och alla Hoforsbor är så stort att det på något vis behöver uppmärksammas och marknadsföras.

– Oavsett om blir etta eller tvåa är det stordåd som har åstadkommits och det måste uppmärksammas. Vi måste visa upp vad Hofors har gjort, säger Kjell Johansson.

Alternativa förslag på vad som kan stå på infartsskyltarna är "Med kärlek från Hofors" eller "Kommunen som samlade mest i Sverige"

Hur lång tid tar det innan skyltarna kan vara uppe?

– Från det att vi beställer tar det ungefär en vecka innan de är tillverkade och klara, säger Kjell Johansson.

Vid 22-tiden på lördagen hade Hofors samlat in hela 802 000 kronor till Musikhjälpens insamling för att barn i krig ska ha rätt att gå i skolan.

SE OCKSÅ: Marita och Hofors hyllas av Kodjo Akolor i Musikhjälpens direktsänding.