Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter lokala sågningen mot sossarnas flyktingpolitik – distriktet stöttar partiets linje

Efter att två lokala S-politiker i Gävle öppet kritiserade partiets flyktingpolitik har nu Gävleborgsdistriktet gått ut med att de står bakom partiledningen.

I måndags riktade kommunpolitikern Ahmed Amin (S), och riksdagsledamoten Elin Lundgren (S), båda från Gävle, kritik mot det egna partiets linje om att det krävs en fortsatt skärpt flyktingpolitik. De vill i stället se en humanare behandling av människor som är på flykt.

Uttalandena har uppenbarligen inte gått obemärkt förbi då Socialdemokraternas partidistrikt i Gävleborg under tisdagen valde att skicka ut ett pressmeddelande med anledning av intervjun.

I pressmeddelandet skriver riksdagsledamoten och distriktsordförande Åsa Lindestam att partidistriktet Gävleborg stöttar partiets linje.

"Med anledning av uttalande från vissa partimedlemmar vill jag meddela att partidistriktet Gävleborg står bakom partiledningen i det migrationsbeslut som fattades i fredags", står det att läsa.