Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter mögel och gifter: Här invigs Järbos nya förskola

För tio månader sedan sattes det första spadtaget i marken, nu är den invigd. Gullhedens förskola byggdes då det skulle bli för dyrt att rusta den mögeldrabbade förskolan Tallkotten.

Solen står lågt över talltopparna och den nya förskolan Gullheden. Gården är full av barn och vuxna som vill uppmärksamma invigningen. Förskolechef Anette Gottfriedson invigningstalar och klipper band.

– Äntligen har vi kommit till invigningsdagen, det har varit tre år av flyttar, åka till Sandviken, förskolepaviljonger och vara i bygdegården. Vi har pusslat, planerat och slitit tillsammans, nu är vi här, säger Anette Gottfriedson.

Personal och barn på förskolan Tallkotten hade under flera år hälsoproblen. Det visade sig efter en undersökning att det fanns hälsovådliga gifter i delar av förskolan. Gullhedens förskola byggdes då det skulle bli för dyrt att rusta den mögeldrabbade Tallkotten.

Anette berättar att de nu är fyra avdelningar men att de till årsskiftet 2017-18 blir tre till.

– Det börjar arbeta med den etappen i början av nästa år, vi kallar den delen för gullheden 2, säger Anette.

Läs även: 45 miljoner för nya förskolelokaler i Järbo

Läs även: Gifter i inomhusmiljön har upptäckts på förskola