Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter osämjan med kommunen: Nu hotas världens största luciakrona av skrotning

Nu närmar sig skrotning för världens största luciakrona. Föreningen Luciakronans vänner vill inte att konstverket ska placeras vid resecentrum, men kommunfullmäktige har beslutat att det är placering vid resecentrum, annan mark än kommunens eller skrotning som gäller.

Arbetarbladet har tidigare berättat om Fredrik Wassberg och Agneta Hockman, grundare av föreningen Luciakronans vänner, som hade samlat in pengar för att rusta och väcka liv i den rekordstora luciakronan.

LÄS ÄVEN: Världens största luciakrona sätts inte upp i Skutskär: "Vi är jätteledsna och besvikna på kommunen"

Konstverket, som också finns med i Guiness rekordbok, ligger isärplockad sedan 1999 och tanken var att den skulle placeras centralt i Skutskär.

Detta nekades dock av Älvkarleby kommun och nu har kommunfullmäktige beslutat att kommunen kan tänka sig skänka luciakronan till Luciakronans vänner, så länge den placeras vid resecentrum i Skutskär.

LÄS OCKSÅ: Här är den gigantiska luciakronan

Om föreningen inte går med på villkoret ska konstverket skrotas.

– Jag yrkar på att vi skänker luciakronan till den blivande föreningen Luciakronans vänner och att de får sätta upp kronan på annan mark än kommunens. Och om föreningen inte vill ha kronan ska tekniska avdelningen skrota kronan, säger Magnus Grönberg (S), ordförande samhällsbyggnadsnämnden, Älvkarleby kommun.