Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter påhoppet på Gävleprofilen: "Kent Ekeroth är korkad"

Kent Ekeroth från Sverigedemokraterna delade en Metrokrönika av Gävleprofilen Mohamed Touzari på Facebook. Men krönikören tvivlar på att Ekeroth läst innan han delade krönikan.

Annons

AB-krönikören och Gävleprofilen Mohamed Touzari, 21, skrev en krönika i Metro i torsdags. Den handlar om svårigheterna på bostadsmarknaden i Stockholm, där han bor sedan ett par år tillbaka.

I krönikan skriver han: "Tidigare i veckan läste jag att Sverige behöver bygga 700 000 bostäder inom de kommande tio åren för att befolkningen ska få tak överhuvudtaget. I dagsläget har vi den högsta byggtakten på 25 år - trots det lär vi behöva öka med byggtakten med 50 procent för att planen ska gå i lås. I måndags drog regeringens bokrissamtal med Alliansen och Vänsterpartiet igång. Som det ser ut nu verkar den pågående cirkusen i riksdagen inte närma sig sitt slut på långa vägar. Jag minns att Alliansen inför valet 2010 lovade 4 400 nya studentbostäder i Stockholm. Än i dag har inte ens hälften av dem byggts."

Efter att krönikan legat uppe i några timmar delades den på Facebook av Kent Ekeroth (SD). Som kommentar skriver han: "Han vill ju "bara" ha en lägenhet! Självklart är det ett krav han ska ställa på det land som välkomnat honom. Och självklart spelar det ingen roll att det finns massor av svenskar som också skulle vilja ha en lägenhet. För "det är bara att börja bygga" för att tillgodose våra nya herrar".

– Spontant tycker jag att Kent är korkad, säger Mohamed Touzari, han antar att jag är flykting och hävdar att jag inte är svensk. Det är vanliga SD-resonemang som grundar sig i vad de själva tycker och tänker. Han har uppenbarligen inte läst, utan griper efter halmstrån. Jag har inte begärt att få gå före i någon kö. Jag kritiserar att politiker inte borde ge löften om att bygga nya bostäder.

Flera av Kent Ekeroths följare påpekade att han inte verkar ha läst krönikan innan han delade den. Inlägget togs sedan bort.

– Det känns skönt, 1- 0 mot SD liksom, säger Mohamed Touzari.

Arbetarbladet har sökt Kent Ekeroth.