Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter snöplig förlust senast – nu fick SIF segerjubla igen

SIF vann med 2–0 hemma mot Ånge. En seger som var i underkant.
– Ja, vi hade mersmak på fler mål, summerade Jonathan Hellström.

Efter 7–0 hemma i premiären mot Morön blev det snöplig förlust med 2–1 borta mot Hudiksvall förra helgen.

Men SIF hittade tillbaka till vinnarspåret hemma på Jernvallen.

Marcus Hägg satte 1–0 och skulle egentligen fått chansen att göra ett mål till.

Men Sunday Bale "snodde" straffen i den andra halvleken.

– Ja, hehe. Men det gör ingenting, flinade Hägg efteråt.

Tränaren Stefan Lundin höll sig coolare efter slutsignalen än under matchen då han såg förvånad ut när Bale själv valde att ta straffen.

– Det är nån av dom ska ta straffarna men vi brukar ha som regel att den som blir fälld inte lägger straffen. Men bara grabbarna själva är överens så.

Sunday Bale var dock stupsäker och placerade in 2–0 i 71:a minuten.

Gästande Ånge hade bara en riktigt farlig chans på hela matchen. En stund efter det där straffmålet nickskarvade rutinerade Edib Kurtovic men SIF:s nye målvakt Kalle Jansson tippade bollen i stolpen.

– Jag tycker att vi hade bud på mer. Men det är klart att när du bara leder med 1–0 är det lite spänning. Men det löste sig fint och jag tycker att vi utvecklade spelet bättre än senast här hemma fast vi vann så stort då, summerade Jonathan Hellström.

Många var bra i SIF som ytterbacken York Rafael och mittfältarna Jonathan Hellström och Hjalmar Öhagen som visade rutin och kraft i spelet.