Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtad Brynässeger

Efter fyra raka förluster mot Frölunda lyckades Brynäs äntligen besegra göteborgarna. Brynäs vann 2–1 efter en underhållande match där ett tag såg ut som att förre Brynäsmålvakten Johan Holmqvist skulle knäcka sitt gamla lag.

Brynäs tog ett rejält tag om taktpinnen direkt mot Frölunda och radade upp målchanser av hög kvalitet. Men det spelade ingen roll hur hårt eller välplacerat hemmaspelarna sköt så var Johan Holmqvist där och stoppade pucken.
Utdelningen kom retroaktivt i andra perioden. Sedan Holmqvist räddat ett friläge letade sig luckan fram till Eero Somervuori som petade in pucken när Holmqvist var satt lite ur spel.
Målet förändrade matchbilden, Frölunda tog över matchen rejält. Med tanke på det var det inte alls rättvist att Lasse Jonsson kunde kruta in 2–0 för hemmalaget på ett välplacerat slagskott bakom Holmqvist.
Frölunda gick ner på manskap i slutet av matchen på reducering. Jesper Matsson, som kastades in i förstakedjan, spelade fram Mika Pyörälä till 2–1. Mattsson hade också ett ypperligt kvitteringsläge i näst sista matchminuten men hemmamålvakten Thomas Greiss fantomplockade Mattssons direktskott.
Segern var inte bara psykologiskt viktig för Brynäs. I tabellen tog sig Brynäs förbi Frölunda och upp på sjunde plats.