Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekman väljer Pygmalion

Annons

På tisdagen presenterade Marie-Louise Ekman hösten på Dramaten. Men teaterchefen har redan börjat blicka framåt, mot egna satsningar.

Höstrepertoaren bär fortfarande tydliga spår av den förre teaterchefen Staffan Valdemar Holms hand. Våren blir den första säsong som Marie-Louise Ekman helt och hållet kan sätta sin prägel på. Och under tisdagen avslöjade hon en av de pjäser som kommer att finnas på repertoaren.

– Mitt första val för hur vi ska starta en ny säsong 2010 är ”Pygmalion” av Bernard Shaw, sade Marie-Louise Ekman.

Alexandra Rapaport spelar Eliza och rollen som Higgins görs av Johan Ulveson. Regissör blir Margareta Garpe, ett mycket medvetet val av Marie-Louise Ekman som uppskattar Garpes konsekventa feministiska hållning.

Ingmar Bergmans fana hålls högt på teatern även under hösten. ”Scener ur ett äktenskap” har redan haft premiär och 14 november är det dags för ”Höstsonaten” med Marie Göranzon i Ingrid Bergmans paradroll.

En helt nyskriven pjäs av norrmannen Jon Fosse, Sarah Kanes ”Törst” av regidebuterande Nadja Weiss och ”Jane Eyre” med Michael Nyqvist som den demoniske Rochester finns också på repertoaren. (TT Spektra)

Mer läsning

Annons