Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För fulla muggar

/

Vill du göra din varma dryck mer mobil? Smartson testar vilka termosmuggar som håller kaffet varmt hela förmiddagen.

Annons
En allt vanligare syn på stan och på bussen är alla kaffe- och teälskande människor som tar med sig drycken ut på morgonen. Visst - termosmuggen kan innehålla lite av varje. Tanken är i alla fall att vätskan ska hållas varm.
Även för den mindre utflykten eller till jakten kan termosmuggen passa bra.
Muggarna som testats här rymmer mellan 350 och 500 milliliter. De är tillverkade i antingen plast eller metall, alternativt en kombination av materialen. Prisspannet går från 30 till 200 kronor.


För varmt

Samtliga testmodeller, med undantag av Everest har någon form av munstycke eller pip att dricka ur. Det är önskvärt med ett långt munstycke där drycken får möjlighet att svalna något innan den når munnen. Plast är att föredra vid området runt dryckesöppningen, eftersom plast inte blir lika varmt som metall. Några av muggarna går det knappt att sätta munnen mot utan att bränna sig.
Undvik spill
Det finns två typer av lock på muggarna i testet. På en del modeller trycks locket ned i muggen och hålls på plats av en gummilist. En betydligt säkrare lösning är de lock som skruvas på muggen. Ett plus är om botten är försedd med en gummerad yta som gör att muggen står stadigt mot underlaget.


Joakim Dyredand/Smartson/TT Spektra
feature@ttspektra.se

Mer läsning

Annons