Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lite färg vårdar läppen

/
  • Fuktgivande läppstift kan även vårda dina läppar. Vi testar åtta märken på marknaden.

Under sommarmånaderna när solen torkar ut hud och läppar är det bra med smink som vårdar. Smartson testar åtta fuktgivande läppstift som sätter lite extra färg på tillvaron.

Annons

När vi vistas i solen kan läpparna bli torra och nariga. Det finns många fuktgivande läppstift på marknaden som vårdar. Testvinnaren från Elisabeth Arden ger en bra kombination av fukt och hållbarhet.

Gemensamt för de testade läppstiften är att de alla innehåller någon typ av fuktgivande ingrediens. Det finns alltifrån ämnen från granatäpple till marulaolja. De mest fuktgivande produkterna är läppstiften från Elisabeth Arden, The Body Shop, Clinique och Estée Lauder. Samtliga ger mjuka läppar efter en heldags användning.

Hållbarhet

För många är det viktigt att make up ska sitta länge och bra. Läppstift med fastare konsistens sitter oftast bättre på grund av att det innehåller mer puder än vad ett krämigare gör. Kanebos läppstift sitter överlägset bäst, medan Lumenes konsistens gör att det snabbt försvinner. Elisabeth Ardens, The Body Shops samt Niveas produkter, ger alla ett fullgott resultat när det gäller hållbarhet.

Stora skillnader

Bland de testade läppstiften finns både billigare och dyrare alternativ. Lumenes, IsaDoras samt Niveas läppstift har alla vissa bristande egenskaper, men de kostar drygt hundra kronor och passar den som gillar att byta färg ofta. Vill du däremot ha en produkt som sitter länge ska du satsa på Kanebos The Lipstick, men då måste du vara villig att betala. Priset är nämligen fyra gånger så högt som de ovannämnda.


www.smartson.se

Smartson är en konsumenttjänst på nätet

 

Mer läsning

Annons