Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solklar vinnare i test av potatissallad

/

Krämig och kryddig. Så vill testpanelen ha sin färdiga potatissallad och en sort tar överlägset hem förstaplatsen i ett smaktest av sex produkter.

Annons

"Kryddig, god och gräddig", kommenterar en paneldeltagare Rydbergs gourmet original, som blir bäst i test. Alla utom en i panelen, som hade önskat lite mer potatis, är överens om att den är godast.

Färdig potatissallad är ett snabbt och enkelt alternativ när du vill ha något till grillmiddagen, picknicken eller på buffébordet men inte har tid att stå i köket. Sommartid säljs det allra mest. De sex testade salladerna är neutrala sorter utan specialsmaksättning. De två från Rydbergs och salladen från Örneborgs har en bas av majonnäs medan Ica, Coop och K-Salat baserar salladen på crème fraiche.

På andra- och tredjeplats hittar vi testets billigaste sallader sett till kilopris. Örneborgs potatissallad blir tvåa och också den uppskattas för sin krämighet, även om några hade önskat lite mer smak. Potatissalladen från Coop, på tredje plats, är en vattendelare som både får lägsta och högsta betyg. Det andra alternativet från jätten Rydbergs går det inte lika bra för och den hamnar på en fjärdeplats.

– För mild, tråkig konsistens och smaklös, beskriver en i panelen.

Andelen potatis i salladerna skiljer sig lite åt, minst är det i Örneborgs med 53 procent och mest i Rydbergs original med 70 procent. Även fetthalten varierar, fetast är testvinnaren med 24 gram per 100 gram och minst innehåller K-Salat, med bara 10 gram. Högst andel mättat fett har varianten från Ica med 3,9 gram, mer än dubbelt så mycket som flera av de andra sorterna.

Sist i testet hamnar Ica potatissallad med crème fraiche som av flera beskrivs som mjölig, smaklös och med en konstig söt bismak. Den får underkänt av alla utom en person.

Mer läsning

Annons