Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solkysst av gyllene puder

/

På sommaren förhöjer du solbrännan med ett bra solpuder/bronzer som ger hyn en fräsch gyllenbrun lyster.
Vi testar åtta produkter från 50 till 470 kronor och utser Smashbox Green room Bronzer till vinnare.

Annons


Förutom att ge en fin nyans åt huden är en positiv sidoeffekt med Smashbox att företaget planterar ett nytt Moringaträd vid köp av varje ny produkt. Ett sätt att ge tillbaka till naturen då trädets frön är en av ingredienserna i solpudret. Smashbox garanterar även att förpackningen är biologiskt nedbrytbar och återvinningsbar.
Överdosera inte
Det är lätt att överdosera solpuder genom att borsta ut det i hela ansiktet. Det bör man dock vara försiktig med för det kan lätt se flammigt ut. Pudret bör helst svepas på försiktigt med en stor och mjuk borste.
Använd på de ställen som solen träffar först så som högst upp på kindknotorna, näsbenet, i pannan vid hårfästet och dekolletaget.
För att skapa en naturlig look är det viktigt att bruka en färg som inte avviker alltför mycket från din egen hudfärg.
Matt puder till vardags
Tänk på att solpuder har ett lite starkare färgpigment än ett normalt puder. Om du vill använda solpudret till vardags rekommenderar vi att använda ett som ger en matt finish eftersom det ser mer naturligt ut än produkter med skimmer i. Till festligare tillfällen kan det vara trevligt med ett solpuder som har ljusreflekterande pigment med skimmer av guld/brons. Detta ger huden en extra lyster.
Om du är ljus i hyn rekommenderar vi att du använder ett solpuder med flera färgnyanser för att lättare att få fram en passande nyans.

Mer läsning

Annons