Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Elden slog in genom väggarna”

De flydde ut ur huset samtidigt som de såg hur elden slog in genom väggarna. Nu berättar mannen om branden som började när både han och frun låg och sov.

Det var sent på söndagskvällen som Conny Larsson på Almogevägen i Järbo såg hur det brann på grannens altan. Genom att kasta sten på fönster och tak lyckades han till slut väcka paret som bor i huset. Det berättade vi i Arbetarbladet tidigare i veckan.

Till en början var ägarna för chockade för att vilja medverka i media. Men nu berättar mannen anonymt om natten när deras hem totalförstördes.

– Det är fortfarande svårt att tala om själva händelseförloppet. Lågorna slog ju in genom väggarna när vi tog oss ut. Vi är otroligt tacksamma för Connys hjälp och alla andra grannar som också har ställt upp, säger han och fortsätter.

– Först när jag kom ut upptäckte jag ju att jag inte hade några byxor på mig. Jag hade bara kalsonger och en t-shirt. Jag var ju nära på att gå in igen och hämta byxor. Det går ju inte att tänka, säger han och syftar på hur det fungerar när man hamnar i chock.

Men han berättar att en granne direkt på morgonen kom med lånekläder.

– Alla har varit så otroligt hjälpsamma och erbjudit oss hjälp och boende.

På fredagen blev det klart med en ersättningslägenhet. Samtidigt har alla ägodelar körts i väg för sanering. Trots att branden började och höll sig till utsidan av huset är allt förstört. Rök och släckvatten har letat sig in i alla vrår.

– Min fru mår väldigt dåligt. För mig går det bra på dagarna, men när nätterna kommer dyker alla bilder upp från brandnatten. Vilken skräck det var.

Men mitt i allt det jobbiga tycker han att de har de mötts av otroligt bra service. Han vill framför allt han poängtera vikten av att ha deltidsbrandkåren kvar i Järbo. Han är imponerad av hur snabbt de var på plats trots att de låg och sov när larmet gick.

Vad som orsakade branden är ännu inte helt fastställt, men allt tyder på att den började på eller omkring altanen.