Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldkvarn

Eldkvarn
Hunger hotell
(EMI)

Eldkvarn är ett fenomen. Ett band som hållit på sedan 70-talet och som faktiskt bara blivit bättre med åren. Förra årets ”Svart blogg” var en höjdpunkt i karriären, ”Limbo” några år tidigare också ett smärre mästerverk. Och så den nya, även den en av gruppens allra starkaste och mest inspirerade. Plura har på ett imponerande sätt raffinerat sin särart som är en form av sorgsen Springsteenrock med melankoliska förtecken, nostalgi och förlorarromantik.

Här finns faktiskt inte ett svagt spår, men flera riktiga höjdare. Redan på annandagen i Gävle lär säkert många skråla med i refrängerna till ”Hunger hotell”, ”Vägen till paradiset” och ”Be-Bop-A-Lula-Land”. Min klara favorit är vackra, tillbakablickande ”Barn av sommarnatten”, ännu en blivande Eldkvarnklassiker. Men det är allra mest helheten som imponerar. Nära fem betygsstjärnor.