Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elev portad efter jobb som strippa

( Ny version) En elev på Västerbergs folkhögskola berättade att hon jobbade extra som strippa och även hade sålt sex några gånger.

När skolans ledning fick reda på elevens extraknäck ska hon ha blivit portad från skolan.

Kvinnan har nu anmält skolan till Diskrimineringsombudsmannen (DO).
Enligt kvinnan ska hon i februari i år ha blivit kallad till rektorns rum. Där fanns också huvudläraren på utbildningen.
Rektorn och läraren ska ha frågat vad kvinnan hade för extrajobb och hon svarade att hon jobbade på strippklubb och medgav också att hon sålt sex. Skälet var att hon hade ont om pengar och låg efter med hyran.
”De reagerade kraftigt på detta och frågade vad jag hade för problem som inte såg att mitt arbete vilade på en dålig människosyn som objektifierar kvinnor”, skriver kvinnan i sin DO-anmälan där hon hävdar att hon snarare tyckte att extraknäcket var ”lustfyllt”.
Beskedet från rektorn ska ha varit att kvinnan måste sluta på skolan, gå i terapi och kanske komma tillbaka efter ett par år.
Sexuellt trakasseri
När hon sa att hon ”brinner för den här utbildningen” ska rektorn ha sagt att ”du verkar ju brinna för en hel del”, vilket kvinnan betecknar som sexuellt trakasseri.
Strax därefter ska rektorn ha ringt kvinnan och sagt att hon måste lämna skolans område och att hon blivit avstängd.
Kvinnan hävdar i sin DO-anmälan att hon känner sig kränkt, smutskastad och förtalad och fråntagen sin yttrandefrihet då hon förbjöds tala och berätta sin version för de andra eleverna.
Hon hävdar att skolledningen brutit mot skolans likabehandlingsplan.
Vill inte ange skälet
Rektorn Jan-Erik Grattback bekräftar att kvinnan blivit avskild från skolan. Det är inte fråga om en tillfällig avstängning.
– Hon måste sluta och får inte komma tillbaka, säger han.
Han förnekar att det skulle ha att göra med att hon jobbat som strippa.
– Det är inte därför. Men skälen vill jag inte gå in på. Det är sekretessbelagt, säger han och menar att det skett med hänsyn till arbetsmiljön för personalen och för att de studerande ska tillgodogöra sig utbildningen.
I övrigt vill han inte kommentera DO-anmälan.
– Det är inte roligt att ta såna här beslut. Men miljön på skolan är mycket bra nu, säger han.