Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever får experthjälp av matematiker

Ett tiotal ungdomar slöt upp till tisdagens mattestuga på Vasaskolan. Här erbjuds alla elever i Gävle gratis läxhjälp av professionella matematiker.

Hedda Barrander och Sebastian Fredberg läser ekonomi på Borgarskolan. De har kommit till Mattecentrums övningsverkstad för att få mer egen hjälp än vad lärarna kan erbjuda på lektionstid.

– Det är frivilligt, men det känns som att det kan vara bra för att få bättre betyg, vi får inte så mycket hjälp i skolan, säger Sebastian och han får medhåll av klasskamraten Hedda.

– Det är en lärare på en klass och då hinner vi inte få någon hjälp alls, jag behöver ha någon att fråga hela tiden.

För Polhemseleven Felix André som även han går sista året på gymnasiet ger besöket i mattestugan ökad motivation.

– Jag kommer inte till skott med att plugga hemma, då är det bra att komma hit, säger han.

25-åriga Marcus Alvarsson är en av fyra professionella matematiker som på tisdagen volonterade som extraresurs i matematik, tillsammans vill de inspirera Gävles elever till bättre betyg i ämnet.

– Det är ett sätt för mig att hålla mina kunskaper fräscha, men framför allt gör jag det här för att hjälpa folk.

Han jobbar som konstruktör på Bekab i Gävle och använder därför matte dagligen i sitt yrke, det tror han att de flesta elever kommer att göra när de kommer ut i arbetslivet.

– Det är säkert svårt att se den praktiska nyttan när sitter här, men en del av det här kommer de säkert att behöva - framför allt om de vill läsa vidare på högskola, säger Marcus Alvarsson.

Mattestugan kommer framöver att hållas på Vasaskolan varje tisdag och alla oavsett skoltillhörighet är välkomna att delta.