Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever i Järbo tillbaka i skolan efter fuktsanering

Eleverna i andra årskursen på Gullhedskolan i Järbo fick på tisdagen komma tillbaka till de fuktskadade skollokalerna.
– Jag hoppas verkligen att det ska vara bra nu så att han slipper vara sjuk, säger Marianne Åsberg, mamma till en av eleverna på skolan.

Sedan höstterminens början får eleverna i trean och fyran åka buss till Sandbacka skola i Sandviken medan eleverna i femman flyttats till Jäderfors.

De får gå där medan de fuktskadade lokalerna i huvudbyggnaden rustas och byggs om. Om planerna håller ska eleverna kunna återvända till Gullhedskolan efter sportlovet nästa år.

Strax efter skolstarten i höst upptäcktes också fukt i väggarna i de fristående hus där förskoleavdelningen Skogsgläntan och eleverna i andra årskursen håller till.

Problemen ansågs dock inte vara allvarligare än att barnen kunde vara kvar. Under själva rusten, från mitten av förra veckan, fick eleverna åka på utflykter och studiebesök i stället.

– Det har gått undan, säger rektorn Margareta Skog.

Delar av ytterväggen och isolering har bytts ut. I samma veva har man också påbörjat rust av toaletter som dock inte ska ha fuktskadats.

Tror du att besvären har avhjälpts nu?

– Jag måste tro på det men jag är ju ingen expert, säger Margareta Skog.

Marianne Åsberg valde att själv undervisa sonen i hemmet när de senaste fuktskadorna uppdagades. Hon fick ta hem läroböcker och hålla i undervisningen.

– Nu är det bara att hålla tummarna, säger hon och hoppas att sonen inte behöver drabbas av ständig förkylning och astma i fortsättningen.