Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elevhälsan, en självklar prioritering

Annons

Katederundervisning, ordning i klassrummet, bra och utvecklad pedagogisk kompetens i våra skolor hör vi mycket om i debatten idag. Det är mycket viktiga områden att arbeta med i vårt land och på våra skolor och framför allt i vår kommun. Något som vi hör mindre om är fokus på elevernas hälsa. Elevhälsan är oerhört viktig för att ordning i klassrummet, bra undervisning och god pedagogik ska fungera.
Vi får veta genom elevhälsan i Gävle kommun att Gävle inte ännu utarbetat rutiner som krävs för att upptäcka och åtgärda elevens behov av särskilda stöd. Det är inte acceptabelt! Vi Kristdemokrater sätter alltid barnens välmående i första rummet. På vår agenda ska barnens behov genomsyra all verksamhet. Får inte eleven det särskilda stöd den behöver kommer inte heller eleven att kunna tillgodose den kunskap som är individens styrka i livet.
I kommunens verksamhet har vi politiker ansvar för den offentliga verksamheten och de olika partierna prioriterar olika. Det ser vi i den budget som partierna lägger varje år. För oss Kristdemokrater räcker det inte om att prata om och prioritera ordning och reda i klassrummet och ordning och reda i finanserna. Vi visar genom praktisk handling genom att prioritera och avsätta resurser till ökad social omsorg genom budgeten.
Tyvärr fortsätter barn och ungdomar att falla ”mellan stolarna. Implementeringsarbetet som krävs för att följa skollagen bör Barn- och ungdomsförvaltningen snarast lägga mer resurser på för att skynda på processen. En positiv effekt av god samverkan är att barn, unga och deras föräldrar upplever att hjälpen kommer tidigt och att de känner sig delaktiga. En bra elevhälsa är en värdefull vinst, först och främst för den enskilda individen men även också för oss invånare i Gävle och Gävle som kommun.

För Kristdemokraterna
Lili André, Oppositionsråd
Josefina Karlberg, Ledamot Barn- och ungdomsnämnden

Mer läsning

Annons