Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elhockey samlade många på träningsläger i Gävle

I hög fart drar de över planen och passar bollen mellan varandra. De tränar elhockey, en av de senaste sporterna för handikappidrottare.

– Den här stolen är känsligare än en vanlig permobil och går mycket fortare, säger Kajsa Berner, en av ett tiotal deltagare på träningslägret i Nynäs innebandyhall i Gävle.

Kajsa Berner började med elhockey för ett och ett halvt år sedan. Hon tränar ungefär en gång i veckan och har varit med i turneringar.

– Det viktigaste är att samarbeta, säger hon.

Tacklingar är inte tillåtna men däremot att spärra vägen för motståndarna.

– Det här är sjukt roligt, säger Johanna Mårtensson som åkt till Gävle från Söderhamn för att vara med i träningslägret.

Gävleklubben Heros började med elhockey för cirka två år sedan.

Än så länge finns inget seriespel i Sverige men det ordnas en turnering, Kustcupen, med fyra föreningar som möts vid fyra speltillfällen.

De specialbyggda stolarna kostar drygt 90 000 kronor att köpa in. Gävleklubben har skaffat sju stolar, vilket man lyckats finansiera med pengar från bland annat fonder och sponsorer.

– I den här sporten kan också personer med ganska grava handikapp delta. Det är en lagidrott som vi försöker utveckla, säger Christer Ring, ledare i Haros och en av arrangörerna av helgens övningar.