Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elhockeyn i Gävle får 50 000 kronor av Postkodlotteriet

Sedan fem år utövas elhockey i korpenföreningen Heros för funktionsnedsatta barn och unga och uppmärksammas nu av Postkodlotteriets idrottsstiftelse.
– Det här är fantastiskt, otroligt, strålande, säger Christer Ringh som är anställd i föreningen.

Nora Jern är tolv år och har spelat elhockey i fyra år. Snart ska hon åka till Göteborg med sina lagkamrater för att spela turnering.

– Jag provade det i Valbo när jag var åtta år. Det räckte med att åka runt rinken ett par gånger så var jag fast, säger hon.

När vi pratat en stund i KF Heros nya lokaler som ligger i Vallbacksskolans gymnastiksal ringer det på dörren.

Utanför står Martin Kihlström och Ronja Ljunghager från lotteriets idrottsstiftelse med blommor och ett gyllene kuvert.

– Ni har ju tänkt resa runt lite, och visa upp er härliga sport. Därför är vi här med ett bidrag, säger Martin Kihlström som är General Manager för Postkodlotteriets Idrottsstiftelse.

– Vi tror att om vi gör det så kommer fler att upptäcka sporten och jag tror att det är många som skulle ha glädje av den och få en aktivare fritid, säger Christer Ringh.

Sedan blir det dags för Nora Jern att ta emot blombuketten och att öppna det gyllene kuvertet som Martin Kihlström bär på.

Nora drar fram checken som skvallrar om summan 50 000 kronor.

– Wow, vad häftigt, utbrister Christer Ringh.

Han visste inte om hur stor summa klubben skulle få. Det hade hållits hemligt in i det sista. Stipendiet är något föreningar och klubbar kan ansöka om och stiftelsen delar ut ungefär 30 stipendier per år.

– Vi ska snart åka på Göteborg open. Det är ungefär vad det kostar för laget att åka dit, säger Christer Ringh.

Martin Kihlström berättar att valet på KF Heros kändes självklart i den hårda konkurrensen om stipendiet.