Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elias skrev på nytt jättekontrakt

Elias Lindholm har ännu inte fyllt 21 år – och har ett år kvar på sitt rookiekontrakt med Carolina Hurricanes.
Nu har han förlängt med sin klubb fram till 2018 – och blir ekonomiskt oberoende.

Elias Lindholm har tränat stenhårt under sommaren, enligt uppgift till Sporten är matchvikten nu uppe i 97 kg fördelat på 185 cm, och redan innan NHL-säsongen har startat har han fått lön för mödan.

20-åringen från Gävle, fyller 21 i december, har förlängt sitt kontrakt med Carolina Hurricanes i ytterligare två år fram till 2018.

– Elias spelade väldigt bra förra säsongen och fördubblade sin poängskörd från sin första säsong. Vi förväntar oss att han kommer bli väldigt viktig för Hurricanes också i fortsättningen och att han kommer utvecklas ännu mer, säger klubbens general manager Ron Francis.

Elias Lindholms kontrakt är värt cirka 45 miljoner kronor. I amerikanska dollar ser fördelningen ut så här: 2,5 miljoner dollar under säsongen 2016/17 och 2,9 miljoner säsongen därpå. Rookiekontraktet, som Elias har ytterligare en säsong över 2015/16, har en lönetaksträff på 925 000 dollar.

Förra säsongen svarade han för 39 poäng (17+22) på 81 matcher. Han spelade även VM för Tre Kronor.

Själv menar Elias Lindholm att det är dags att hans Carolina tar sig till slutspel.

– Det var ett antal år sedan vi gjorde det och jag ska verkligen försöka bidra till att vi gör det i år.

TV: Hör Elias om kommande säsong i detta inslag.