Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elin Lundgren gjorde ett inhopp på sitt förra jobb

På måndagen besökte riksdagsledamoten Elin Lundgren (S) till sin gamla arbetsplats Sofiedalskolan i Valbo, där hon jobbade i sex år innan hon blev heltids­politiker.
– Jag saknar det otroligt mycket. De får gärna ringa in mig om de behöver en vikarie.

Elin Lundgren slutade på Sofiedalskolan för ett och ett halvt år sedan. På måndagen träffade hon bland andra eleverna i klass 8A.

– Det här var faktiskt mitt hemklassrum när jag jobbade här. Jag undervisade i matte, naturkunskap och även samhällskunskap.

Elin Lundgren berättade för klassen lite om sig själv och att hon är en av tolv ledamöter som representerar Gävleborg i riksdagen.

Hon förklarade hur de jobbar i riksdagen, hur hon hamnade där och om det nya betygssystemet. Och eftersom den tidigare kollegan Kristina Olsson hade halsproblem var Elin Lundgren beredd att rycka in och ta över lektionen i algebra.

Ställde frågor

Eleverna i 8A fick också ställa frågor.

Är Reinfeldt trevlig? Ville en elev veta.

– Jag tror det, jag känner honom inte men jag har träffat honom.

Hampus Eriksson var nyfiken på hur mycket en riksdagsledamot tjänar och blev imponerad när han fick veta att lönen är 56 000 kronor i månaden.

– Hur mycket blir det på ett år? Det verkar intressant men jag ska nog ändå bli hockeyproffs, som Bäckström.