Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK föll stort mot Kareby: "Vi viker ned oss"

/

Det blev storstryk för SAIK:s damer i omstarten efter tre veckors vila. Topplaget Kareby vann med hela 10–2. Den stora skillnaden var farten.

Annons

– Dom gör det otroligt bra och har full fart på grejorna hela tiden och vi hänger inte med helt enkelt, sa Malin Andersson

Gästerna fick en drömstart med ledningsmål redan efter 18 sekunder men även om spelet dominerades rätt stort av Kareby höll SAIK ställningarna i stort sett hela första halvlek. Dessutom kom kvitteringen på straff i den 20 e minuten av Michaelle Löfblad. Men det blev jobbigare för försvaret där hemmalagets landslagsspelare Malin Andersson var rätt ensam tillsammans med en storspelande målvakt i Pernilla Elart, som svarade för et flertal mycket fina räddningar.

– Vi hade pratat om att stå lågt men sedan håller vi inte rent framför mål och det håller inte på den här nivån, menade Malin.

I andra halvlek åkte Kareby sönder SAIK som inte hängde med på gästernas snabba och djupa passningsspel och målen droppade in rätt friskt på slutet i en match när hemmalaget hade gett upp. Hela 3–12 i hörnor speglar matchbilden väl men så har Kareby hela sju landslagsspelare också.

Och på tal om landslaget, nu väntar VM-uppehåll och där finns SAIK-duon Camilla Andersson och backklippan Malin Andersson också med. Malin som gör sitt tredje VM har målet klart.

– Vi ska ha VM guldet med oss hem, inget snack. Det är det vi siktar på. Jag tror på en final mot Ryssland, säger hon.

VM avgörs i Roseville och det är ett komprimerat schema för tjejerna.

– Det är samling under måndagen och sedan flyger vi på tisdag. Vi spelar åtta matcher på fyra dagar och Kareby har ju också många spelare med. Det ska verkligen bli skitkul.

Mer läsning

Annons