Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anfallaren lägger av – som 24-åring

/

Daniel Rexin lägger av – bara 24 år gammal.
Spel i allsvenskan ger inte Ljusdalsanfallaren motivation nog att fortsätta.
– Det är annat jag värdesätter högre än att spela bandy, säger han.

Annons

Efter en stark försäsong tippades Daniel Rexin bli årets genombrottsspelare i elitserien av tränaren Patrik Larsson.

Men under säsongen gick det tyngre för anfallaren. På 23 matcher noterades han för sex mål och en assist i det LBK som misslyckades i kvalet och degraderades till allsvenskan.

Nu väljer Daniel Rexin, som fyller 25 i maj, att lägga skridskorna på hyllan. Motivationen för en fortsättning finns inte.

– Det är annat jag värdesätter högre än att spela bandy i allsvenskan. Och det har varit mycket strul med klubben senaste två åren, säger han.

På vilket sätt?

– Jag vet inte om jag vill gå in på det. Jag har gjort det tidigare , det är lite små detaljer sådär.

Bandyn har varit en del av vardagen för Daniel Rexin ända sedan barnsben. Att sluta känns både vemodigt och skönt, berättar han.

– Klart att det känns jäkligt tråkigt att behöva lägga ner vid 24 års ålder. Jag har levt bandy tills för två veckor sedan. Samtidigt, jag vill inte offra allt annat för att spela i allsvenskan. Det har jag gjort tillräckligt, säger han och fortsätter:

– Mycket andra intressen har fått stå tillbaka tidigare. Jag har byggt fjällstuga i Vemdalen, jag fiskar mycket och umgås med kompisar – det klassiska. Jag känner att bandyn inte går före alla de intressena.

Stänger du alla dörrar för bandyn nu eller kan det bli en comeback?

– Jag stänger absolut inga dörrar, men det blir ingen bandy nu. Man kan i princip plocka ihop ett kompisgäng och ligga i topp i allsvenskan, det är ungefär den nivån det är där, säger han.

– Men jag älskar att träna i allmänhet och kommer fortsätta hålla mig i bra form.

Nu när du lägger av – vad är ditt bästa minne från karriären?

– Självklart känslan när vi gick upp i elitserien (2012). Och så hade jag tre jäkligt roliga år på bandygymnasiet i Edsbyn där vi gick långt i SM-slutspelen, säger Daniel Rexin.

Och vad har varit betydligt tråkigare under karriären?

– Efter jul den här säsongen. Och att tappa "Sebben", säger Daniel Rexin och hyllar förre lagkaptenen Sebastian Jonsson som slutade inför den här säsongen.

– Han har varit en stor förebild och riktig ledare som behövts i vårt omklädningsrum. LBK tappade ett stort hjärta för klubben när han slutade. Han höll uppe klubben i ett antal år innan vi gick upp.

Mer läsning

Annons