Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"De sköljde över oss"

/
  • Bollnäs gjorde säsongens bästa match – och Daniel Mossbergs SAIK hade inte mycket att sätta emot. Hälsingelaget vann med 5–4.
  • Tobias Björklunds 3–1-mål i den 21:a minuten var en riktig delikatess. Pär Törnberg hittade honom med ett kort lyft. Han tog ner bollen – bollade lite – och rundade sedan Martik Falk i SAIK-målet.

Bollnäs svarade för en succétaktik i den första halvleken – och grundlade segern.
– Vi spelade en totalbandy, sa Daniel Berlin.
I SAIK var det bittert.
– Dom sköljde över oss i första, sa lagkaptenen Erik Säfström.

Annons

Bollnäs hade matchplanen klar för sig innan.

– Vi skulle våga hålla i bollen. SAIK är otroligt skickliga när spelet böljar fram och tillbaka, förklarar Daniel Berlin.

En plan som fungerade mycket väl – om man bortser från den första minuten.

För när klockan stod på 58 sekunder hade SAIK gjort 1–0 genom Patrik Nilsson – och den tidigare SAIK-hjälten Daniel Berlin hade fått en mardrömsstart.

– Jag fick passningen på fel sida och bollen studsade ifrån mig, och den som inte ska få bollen i ett sånt läge fick den, och la upp den i nättaket.

– Men det var bara att köra vidare. Det är sånt som händer.

Och som Bollnäs gjorde det.

Det är inte ofta ett gästande lag tillåts äga bollen och spelet i Göransson Arena, som hälsingelaget gjorde.

– Vi var inte där. Vi var för ängsliga, gick lite för rakt framåt och tappade bollen. Dom hade nog bollen i 35-40 minuter i den första. Då blir det jäkligt jobbigt att spela bandy, säger Erik Säfström och fortsätter:

– Vi blev stressade och tappade fokuset på det vi skulle göra. Det var för dåligt, helt enkelt.

Bollnäs stjärnduo Per Hellmyrs och Daniel Berlin fick göra lite som de ville.

– Dom är otroligt duktiga och i dag fick dom styra och ställa precis allt. Vi kom inte in på dom och de är smarta. De håller i bollen, väntar på att vi ska gå bort oss och sedan slår de till.

Berlin:

– Det var en totalbandy från vår sida. Försvarsspelet var riktigt bra. Vi hade kunnat gå på fler avslut, men vårdade bollen i laget i stället och på så sätt ägde vi matchen.

– Men samtidigt skulle vi nog ha stängt matchen i den första. Vi missade mycket.

Nilsson 2–4-mål, några sekunder innan halvtid, skapade nerv i matchen.

Men närmare än ett 4–5-mål med kvarten kvar var inte SAIK.

– Vi ska vara otroligt nöjda med poängen. Det hade lika gärna kunnat sluta med ett kryss, säger Berlin ödmjukt.

Säfström håller inte riktigt med:

– De var en rättvis seger. Bollnäs var mycket hetare och bättre än oss. Nu gäller det att glömma den här matchen. Vi måste upp flera hack och hitta tillbaka till grunderna. Det gäller allt från träningarna till förberedelserna inför matcherna.

SAIK-tränaren Stefan "Dino" Söderholm var mycket besviken efteråt:

– Det känns inte alls bra. Vi gjorde en riktigt dålig match. Vi inledde matchen bra i de första minuterna. Men efter hand tog Bollnäs över totalt. Det kändes som att vi inte alls var med i där ute.

– Bollnäs försvarade sig väl och vi var inte speciellt smarta när vi gick framåt. Vi körde in i skiten bara – och Bollnäs kunde ta bollen och ställa om.

Men ni var nära att komma tillbaka?

– Vi försökte, men jag saknade ändå lite mer "go" i laget. Nu måste vi fundera på vad vi håller på med och varför vi inte presterar, och varför vi inte gör de vi har bestämt oss för innan.

Mer läsning

Annons